گفتارهایی درباره تاریخ و همکاری های میان رشته ای

در نظام دانشگاهی، دانش تاریخ و رشته تاریخ، از جمله مهم‌ترین حوزه‌هایی است که به‌طور سنتی از مؤلفه‌های رشته‌های دیگر در تحقیقات خویش بهره می‌برد و همزمان در بسیاری از رشته‌ها نیز مورد استفاده جدی قرار می‌گیرد؛ با این حال، ظرفیت‌های دانش تاریخ برای مساهمت در بسیاری از رشته‌های نوین دانشگاهی، همچنان ناشناخته و یا دست‌کم کمتر مورد توجه بوده است و چارچوب‌های روش‌شناختی مناسب برای ایجاد تعامل میان اندوخته‌های علمی تاریخی و کاوش در رشته‌های دیگر نیز هنوز به قدر کافی از انسجام و استحکام لازم برخوردار نیست. کتاب حاضر شامل مجموعه‌ مقالاتی در زمینه پیوندهای میان‌رشته‌ای در دانش تاریخ است و به دنبال آن بوده که علاوه بر ارائه نمونه‌های تأثیرگذارِ پژوهش میان‌رشته‌ای تاریخی، رویکردها و دغدغه‌های بدیلی که به ظهور رشته‌هایی جدید – از دل فعالیت‌های میان‌رشته‌ای- رهنمون شده‌ است را نیز تبیین کند.

نوشته شده توسط پژوهشکده تاریخ اسلام در یکشنبه, 30 اکتبر 2016 ساعت 11:21 ق.ظ