- پژوهشکده تاریخ اسلام - http://pte.ac.ir -

درباره پژوهشکده تاریخ اسلام

در سال ۱۳۷۵ طی بحث‌ها و گفتگوهایی با صاحبنظران، ضرورت تاسیس پژوهشکده تاریخ اسلام مسلم و قطعی گردید. دلایل احساس ضرورت بطور اجمال عبارتند از:

با توجه به ضرورت یاد شده و مواد پنجگانه آن، این پژوهشکده با اهداف و برنامه‌های زیر تاسیس گردید:

الف- گردآوری مسائل و موضوعات مهم پژوهشی که بدون پاسخ مانده است.

ب- زمینه‌سازی بحث و گفتگو میان صاحب‌نظران تاریخ و تمدن اسلامی (نشستهای علمی- تخصصی)

ج- آموزش رسمی و ایجاد کارگاههای آموزشی

د- تاسیس پایگاه (سایت) اطلاع رسانی، جهت همکاری و رابطه با محققین و موسسات تحقیقاتی جهان. این پایگاه شامل موارد زیر است:

هـ- تاسیس کتابخانه تخصصی و جامع تاریخ اسلام، بمنظور دسترسی به کلیه منابع- مکتوب و غیر مکتوب- و مرتبط با یکی از موضوعات مرتبط.

ارکان پژوهشکده

برنامه‌های جاری

برنامه‌های آینده و نیازها

این پژوهشکده پس از آنکه تعداد گروهها (دپارتمان‌ها) به ۹ گروه ارتقا یابد، به پژوهشگاه مبدل خواهد شد. ظرفیت عملیاتی شش‌گروه فعلی؛ مشروط به فراهم بودن امکانات مالی، ده برابر عملکرد فعلی است که در صورت تبدیل به پژوهشگاه، این عملکرد سی برابر افزایش خواهد یافت.

در چشم‌انداز آینده نه‌چندان دور، این پژوهشکده (یا پژوهشگاه) که علاوه بر فعالیت پژوهشی، کار گسترده آموزشی نیز خواهد داشت- نیارمند فضایی وسیع و متناسب با محیط آموزش و پژوهش با مساحت حدود ده هزار متر مربع بنا و پنج هکتار زمین مشجر در مکانی باز و غیر متراکم می‌باشد. همچنین ضرورت دارد این مرکز علمی با بودجه‌ای کافی و مستمر و مستقل بتواند با اطمینان خاطر و با افقی گسترده و روزآمد فعالیت نماید تا بتواند با فعالیت‌های علمی جهان به رقابت بپردازد.

قابل ذکراست که علیرغم اهمیت جایگاه پژوهش و تولید علم، حمایت مناسب از سوی نهادهای مسؤل انجام نگرفته است، درحالی که بسیاری از مراکزعلمی مشابه دیگر، مورد حمایت کامل هستند. انتظار می‌رود آن وزارت محترم در تبیین و توجیه اهداف بلند این پژوهشکده و جلب حمایت‌های مناسب مالی و غیرمالی، همکاری لازم را مبذول دارد. در خاتمه، متمنی است در زمینة نیاز بودجه‌ای که حدّ متوسط آن پنج میلیارد تومان برای سال جاری (۱۳۹۴) می‌باشد و نیز تخصیص سهمیة کاغذ که در سال‌های متمادی فعالیت و انتشار ۲۲ شماره فصلنامه و ۳۹ عنوان کتاب به انجام رسیده و همچنین خرید کتاب‌های پژوهشکده برای کتابخانه‌های کشور و بالاخره هر نوع کمک و همکاری دیگر، این مرکزعلمی را یاری فرمایید.

 

about - entesharat [1]